Det lekker og lekker …Gustave Magnel-medaljen

Hopptreneren ute

person av Trude Meland, Norsk Oljemuseum
Trener for landslaget i skihopp, Trond Jøran Pedersen, ble 12. september 1994 tatt av politiet da han kjørte i 179 kilometer i timen på motorsykkel i en 80 sone. Pedersen mistet sertifikatet for fjerde gang i denne episoden. Dette var selvsagt en uheldig hendelse, men hva hadde det med Draugen å gjøre?
— Fra Dagbladet 19.09.1994
© Norsk Oljemuseum

Sikkerhet! Pedersen og skihopper og verdensmester og olympisk mester Espen Bredesen var delaktig i en sikkerhetskampanje rettet mot oljearbeiderne på Draugen-feltet. Gjennom ulike videoer og brosjyrer skulle de to påvirke oljearbeiderne til å unngå å ta sjanser som kunne ende med ulykker eller økonomiske tap.

Etter villmannskjøringen ble Pedersen tatt av kampanjen. Norske Shell mente han etter råkjøringen ikke hadde den nødvendige troverdigheten i sikkerhetsspørsmål.[REMOVE]Fotnote: Romerikets Blad. (1994, 23. september). Hoppsjefen tas ut av Shell-kampanje

Hopplandslaget i ski hadde på denne tiden høy popularitet blant nordmenn. Espen Bredesen hadde vunnet gull i både stor bakke og med laget i VM i 1993 og fulgte det opp med seier i den tysk-østeriske hoppuken i 1993/94 og gull under OL på Lillehammer.

Pedersen og Bredesen hadde tidligere også vært på besøk på Draugen, hvor de ønsket å overføre sine kunnskaper om sikkerhet i hopp til den sikkerheten som var nødvendig på en plattform. Det ble der snakket om likheten mellom forberedelsene for skihopperne og det arbeiderne på Draugen måtte gjøre før et arbeid ble satt i gang. Pedersen framhevet i sitt foredrag på Draugen ledelsens ansvar og at han som leder aldri slapp noen utenfor bakken dersom det var den minste risiko. Samtidig var det viktig at den enkelte hopper også tok ansvar, blant annet for eget utstyr.

Det lekker og lekker …Gustave Magnel-medaljen
Publisert 25. mai 2018   •   Oppdatert 18. september 2018
© Norsk Oljemuseum
close Lukk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *